23
February 2024
Artificial Intelligence (AI), oftewel: kunstmatige intelligentie, is een term die overal om je oren wordt geslingerd. Niet gek dat Microsoft flink inzet op zulke technologie in de vorm van Microsoft AI Builder, een vast onderdeel van het Power Automate platform.
We weten als de beste dat kunstmatige intelligentie vaak ingewikkeld is om te begrijpen. Voor Microsoft AI Builder is dat niet veel anders. Daarom gaan we jou wegwijs maken! Afijn, genoeg geïntroduceerd, laten we er gelijk in duiken. Je kan daarnaast ook onze korte uitlegvideo bekijken:
In een eerdere blog hebben we het uitgebreid gehad over Microsoft Power Automate. Voor degene die hem nog niet gelezen hebben (lees hem!): het Power Automate platform van Microsoft is een beetje de one-stop-shop voor alles omtrent procesautomatisering.
Als we het hebben over one-stop-shop dan kan AI niet ontbreken. Daarom heeft Microsoft ‘AI Builder’ in het leven geroepen.
In één zin zeggen we vaak: het is hét brein van het Power Automate platform. Want, net als een brein, is AI Builder in staat om informatie te interpreteren. AI Builder scant als het ware bestanden, zoals een document of afbeelding, en herkent automatisch de meest relevante informatie (bijvoorbeeld bedragen in facturen). Slim, hè?!
Net als met elk brein, moet AI Builder getraind worden om goed te functioneren. Jij wist toen je net geboren was, immers ook niet meteen wie je vader of moeder was! Om AI Builder te trainen moet je eenmalig exact vertellen welke informatie waar staat in een bestand. Dit doe je door 'het een keer voor te doen'.
Belangrijk is wel dat je voldoende materiaal geeft aan AI Builder om te trainen. Zie het een beetje als keersommen leren: na genoeg repetitie, zitten ze pas goed in je hoofd.
Als je bijvoorbeeld facturen laat herkennen, dan is het aangeraden om minimaal dertig facturen (op basis van onze ervaring) met dezelfde lay-out aan te dragen. Zo’n verzameling aan facturen wordt in AI Builder een ‘collectie’ genoemd.
Er zijn ook AI modellen beschikbaar die al door Microsoft zijn gemaakt én getraind, zogenaamde pre-built models. Die kun je dus direct gebruiken. Let op: deze modellen zijn vooralsnog beperkt tot Engelstalige regio’s en generiek.
AI Builder kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. We onderscheiden er vier:
Oké, we hebben het brein, waar blijft ‘the beauty’ ? Oftewel: wat doe je vervolgens met de data die je weet te verzamelen? Dan heb je de handen van Power Automate nodig: Power Automate en Power Automate Desktop.
Met Power Automate of Power Automate Desktop (weten wat het verschil is? Lees deze blog!) ben je in staat om de verzamelde data verder te verwerken. Zo kan je bijvoorbeeld factuurgegevens direct wegschrijven naar je boekhoudpakket.
Zo, dat was in een notendop ‘Microsoft AI Builder’. Wij zijn er zelf al dol op en hebben er al uitgebreide ervaring mee. Laat ons daarom vooral weten als je er niet uitkomt!
Op zoek naar hulp op het gebied van Power Automate of Power Apps? Boek gemakkelijk een vrijblijvende meeting met onze specialist en laat je helpen!